Приложение помага за безплатно зареждане на електромобили във Варна

25.10.2020 14:04:06

Приложение помага за безплатно зареждане на електромобили във Варна

Приключи монтирането на всички публични зарядни станции за електромобили в "синята зона" във Варна. Така собствениците на коли на ток вече могат да ги зареждат безплатно на 22 локации в центъра на морската столица. От екстрата могат да се възползват и притежателите на електрически тротинетки и велосипеди. 

 

Станциите се ползват непрекъснато, а броят на ползвателите е сериозен, основно са автомобили, каза за Дарик управителят на "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. Той уточни, че в системата на "синята зона" са регистрирани над 200 електрически автомобили. 

 

Услугите на зарядните станции са достъпни за ползване посредством мобилното приложение „Варна Зарядни станции“. Чрез него може да се види и карта на зарядните точки, история на зарежданията, запазени локации и справка в реално време за свободните станции. 

 

Има и отговори на често задавани въпроси. От тях става ясно, че по време на зарядната сесия кабелът е заключен към станцията и не може да бъде изключен, докато не приключи зарядната сесия, което може да направи само собственикът на колата.

 

Зареждането докато вали е безопасно. Самите зарядни станции разполагат с висока сигурност на защита и просто няма да стартират зареждането, ако има проблем, но като цяло може да се разчита на безпроблемно зареждане дори по време на дъжд или сняг. Необходимо е все пак шофьорът да се увери, че конекторите на кабела му са сухи, преди да го включи в станцията.

Снимка: varnacharging.com

Източник

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Електрически превозни средства

Електрически превозни средства

Приложение помага за безплатно зареждане на електромобили във Варна

Приложение помага за безплатно зареждане на електромобили във Варна

Приключи монтирането на всички публични зарядни станции за електромобили в "синята зона" във Варна. Така собствениците на коли на ток вече могат да ги заре Приключи монтирането на всички публични зарядни станции за електромобили в "синята зона" във Варна. Така собствениците на коли на ток вече могат да ги заре 2021-03-03T16:39:40+02:00 Приложение помага за безплатно зареждане на електромобили във Варна

<p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">Приключи монтирането на всички публични зарядни станции за електромобили в "синята зона" във Варна. Така собствениците на коли на ток вече могат да ги зареждат безплатно на 22 локации в центъра на морската столица. От екстрата могат да се възползват и притежателите на електрически тротинетки и велосипеди.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">Станциите се ползват непрекъснато, а броят на ползвателите е сериозен, основно са автомобили, каза за&nbsp;<a href="http://dnews.bg/" target="_blank" rel="noopener"><strong>Дарик&nbsp;</strong></a>управителят на "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. Той уточни, че в системата на "синята зона" са регистрирани над 200 електрически автомобили.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">Услугите на зарядните станции са достъпни за ползване посредством мобилното приложение &bdquo;Варна Зарядни станции&ldquo;. Чрез него може да се види и карта на зарядните точки, история на зарежданията, запазени локации и справка в реално време за свободните станции.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">Има и отговори на често задавани въпроси. От тях става ясно, че по време на зарядната сесия кабелът е заключен към станцията и не може да бъде изключен, докато не приключи зарядната сесия, което може да направи само собственикът на колата.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">Зареждането докато вали е безопасно. Самите зарядни станции разполагат с висока сигурност на защита и просто няма да стартират зареждането, ако има проблем, но като цяло може да се разчита на безпроблемно зареждане дори по време на дъжд или сняг. Необходимо е все пак шофьорът да се увери, че конекторите на кабела му са сухи, преди да го включи в станцията.</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;">Снимка: varnacharging.com</span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"><a href="https://www.chernomore.bg/varna/2020-10-22/prilozhenie-pomaga-za-bezplatno-zarezhdane-na-elektromobili-vav-varna">Източник</a></span></p> <p><span style="color: #000000; font-size: 14pt;"></span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки