Отказ, връщане и замяна

Отказ за получаване на поръчана и доставена стока:

Клиент, поръчал продукт/и през Сайта и получил същите по пощата, с куриер или друг вид транспорт, има право да откаже получаването на поръчката или част от нея, след като вече тя му е доставена в следните случаи:

 1.  При транспортирането стоката или нейната опаковка са повредени.
 2.  Доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента.
 3. Цената, която Потребителят следва да заплати, не съответства на цената при потвърждение на поръчката.
 4. Рекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката.

Отказ от договора от разстояние:

Потребителят има право да се откаже от договора без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в 54, ал. 3 (когато потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца) и чл. 55 (когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект и когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора по чл. 52) от Закона за защита на потребителите в 14-дневен срок, считано от датата на: 1. сключване на договора - при договор за услуги; 2. приемане на стоките от потребителя.

(Чл. 45 от ЗЗП) Договор от разстояние e всеки договор, сключен между търговец и потребител като част от организирана система за продажби от разстояние или предоставяне на услуги от разстояние без едновременното физическо присъствие на търговеца и потребителя, чрез изключителното използване на едно или повече средства за комуникация от разстояние до сключването на договора, включително в момента на сключване на договора.

Условия за връщане и замяна:

 • Можете да се възползвате от опцията при условие, че стоката не е използвана и предоставите официалния документ за покупка;
 • За да можем да предложим стоката на други клиенти е задължително продукта и опаковката да са запазени във вида, в който са получени;
 • За да приемем връщането е важно продукта да не е използван; 

Потребителят е длъжен да съхранява получените от МИТЕВ ТРЕЙДИНГ ООД стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока, предвиден в чл. 50 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП). За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия.

В случай на нарушен търговски вид на стоката, Доставчикът има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид.

В случай на фабричен дефект, който е установен до 24 часа след получаването на продукта, клиентът го връща за сметка на търговеца и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на Клиента.

Ако установите при самото получаване на стока, че тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране, или има липси, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай, моля, незабавно се свържете с нас и/или откажете да приемете стоката. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковка й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията може да се счете за недействителна.

Ако желаете да се възползвате от правото си на отказ от договора от разстояние (т.е. да върнете закупения от Вас продукт в рамките на 14 календарни дни от неговото получаване), моля следвайте стъпките по-долу:

 1. Изпратете следните данни на e-mail: info.mitev@gmail.com
 • Номер на поръчка
 • Име на стоката
 • Код / сериен номер на стоката
 • Дата, на която стоката е поръчана
 • Дата, на която стоката е доставена/получена
 • Причина за отказ от покупката /при желание от Ваша страна/
 • Имена на потребителя
 • Адрес на потребителя
 • E-mail на потребителя
 • Телефон на потребителя

Или попълнете следния формуляр и го изпратете на e-mail: info.mitev@gmail.com

 1. След изпращането на данните, представител на МИТЕВ ТРЕЙДИНГ ООД ще се свърже с Вас.

 2. След потвърждение от МИТЕВ ТРЕЙДИНГ ООД, изпратете продукта на адрес:

Адрес: гр. Шумен, ул. Индустриална 9

Телефонен номер: +0888339427

E-mail: info.mitev@gmail.com

Web: www.mitevbg.com

Важно!

При връщане или замяна на закупена стока по желание на клиента съгласно чл. 55, ал. 2 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), транспортните разходи са за сметка на клиента.

Всички транспортни разходи за замени на стоки и връщане на пари по развалени сделки по наша вина са изцяло за наша сметка.

Замяна на продукти:

Ще заменим продукта, стига да разполагаме с желания размер или цвят на продукта на склад.

Върнатия продукт да бъде опакован в оригиналната опаковка и да няма повреди.

Доставката се поема от клиента.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки