Отказ, връщане и замяна

Отказ за получаване на поръчана и доставена стока:

Клиент, поръчал продукт/и през Сайта и получил същите по пощата, с куриер или друг вид транспорт, има право да откаже получаването на поръчката или част от нея, след като вече тя му е доставена в следните случаи:

  1.  При транспортирането стоката или нейната опаковка са повредени.
  2.  Доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента.
  3. Цената, която Потребителят следва да заплати, не съответства на цената при потвърждение на поръчката.
  4. Рекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката.

В случай на нарушен търговски вид на стоката, Доставчикът има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид.

В случай на фабричен дефект, който е установен до 24 часа след получаването на продукта, клиентът го връща за сметка на търговеца и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на Клиента.

Ако установите при самото получаване на стока, че тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране, или има липси, рекламацията ще бъде уважена в присъствието на куриера. В този случай, моля, незабавно се свържете с нас и/или откажете да приемете стоката. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковка й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията може да се счете за недействителна.

Отказ от поръчка:

Всеки потребител има право да се откаже от поръчаната стока в срок от 14 /четиринадесет/ календарни дни от получаване на доставката. Стоката, която потребителят се задължава да върне на МИТЕВ ТРЕЙДИНГ ООД, трябва да бъде в добър търговски вид, без външни и/или вътрешни ожулвания, драскотини или други наранявания, поставена в оригиналната търговска опаковка, в която е получена в т.ч. стоката да не е ползвана и да отговаря на предвиденото в договора за продажба предназначение. Стоката трябва да бъде придружена от предоставените от МИТЕВ ТРЕЙДИНГ ООД  гаранционна карта (ако е издадена), касовия бон (за физически лица) или оригинал на фактурата и касов бон (за юридически лица).

Потребителят е длъжен да съхранява получените от МИТЕВ ТРЕЙДИНГ ООД стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока, предвиден в чл. 50 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП). За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия. Стоката трябва да бъде придружена от документа за покупка - касов бон и фактура, ако има издадена такава.

Стойността на върнатата стока се възстановява на потребителя в срок от 14 календарни дни от датата, на която потребителят е информирал МИТЕВ ТРЕЙДИНГ ООД за решението си за отказ от договора за продажба. 

Формулярът за отказ от покупка може да намерите ТУК Разпечатайте го, попълнете го и го изпратете заедно със стоката на адрес:

Адрес: гр. Шумен, ул. Индустриална 9

Телефонен номер: +359887364501

Ако желаете да ускорите процеса, можете да изпратите формуляра на имейл: [email protected], след което ние ще се свържем с Вас.

Разбира се, винаги можете да се свържете с нас по телефона и да уточним подробностите по връщането на стоката и парите.

Важно!

При връщане или замяна на закупена стока по желание на клиента съгласно чл. 55, ал. 2 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), транспортните разходи са за сметка на клиента.

Всички транспортни разходи за замени на стоки и връщане на пари по развалени сделки по наша вина са изцяло за наша сметка.

Замяна на продукти:

Ще заменим продукта, стига да разполагаме с желания размер или цвят на продукта на склад.

Върнатия продукт да бъде опакован в оригиналната опаковка и да няма повреди.

Доставката се поема от клиента.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки